Yhteishaku 20.2.-13.3.2018

Haku tapahtuu Opintopolussa. Sen voi tehdä kotona tai opon työhuoneessa, ennalta sovittuna ajankohtana. Tulostan oppilaan yhteishaun ja toivon, että hän vie sen itse kotiin nähtäväksi.

Opintopolkuun voivat vanhemmatkin tutustua osoitteessa opintopolku.fi Muutoksia yhteishakuun voi tehdä yhteishaun aikana,  ei enää sen jälkeen. Muutokset tehdään oppilaan oman @-osoitteen kautta. 

Yhteishaussa haetaan 1-5 opintoon. Samassa haussa voi olla ammatillisia perustutkintoja ja lukioita. Oppilas laittaa haut järjestykseen: kulta, hopea, pronssi, 4. ja 5. sija. Huom! Ammatillisiin pyrittäessä ensimmäiseen valintaan saa 2 lisäpistettä.

Yhteishaussa ammatillisiin oppilaitoksiin haettaessa pisteytetään pääsääntöisesti kaikkien aineiden keskiarvo ja 3/5 seuraavista aineista: kotitalous, kuvaamataito, käsityö, musiikki ja liikunta. – 7. luokan arvosanat huomioidaan, paitsi liikunnassa.

Ammatillista koulutusta uudistetaan. Uuden tutkinnon perusteet astuvat voimaan 1.8.2018. Uudistuksesta voi lukea lisää täältä:  http://minedu.fi/amisreformi

Lukioihin pyrittäessä lukuaineiden keskiarvo ratkaisee.

Erityisen tehtävän saaneissa ammatillisissa ja lukioissa voidaan lisäksi painottaa jotain arvosanaa erityisesti.

Yhteishaussa oppilas tarvitsee vain toimivan @-osoitteen, jonne esim. yhteishakulomakkeet tallentuvat. Oman henkilötunnuksen osaaminen olisi myös toivottavaa. 

Muita valintoja:

Ammatillinen perustutkinto erityisopetuksena 14.3.-4.4.2018

Valmistava koulutus, myös maahanmuuttajille ja perusopetuksen lisäopetus, 10. luokka 22.5.-24.7.2018

Hyvää helmikuuta ja tulevaa kevättä !

Opinto-ohjaaja Hannele Österlund

p. 044-7446677