Paluu lähiopetukseen torstaina 14.5.2020

7.5.2020

Hei vanhemmat!               

Tervetuloa kouluun torstaina 14.5.2020.

Koulutyö jatkuu lukujärjestyksen mukaisesti.

Rehtorit tiedottavat vanhempia oman koulun opetuksen ja välituntien järjestämisestä turvallisesti.

Vain koulun henkilökunta ja oppilaat voivat oleskella koulun alueella.

  • Oppilaat, jotka ovat sairaita, eivät saa tulla kouluun (hengitystieinfektiot, yskä, kurkkukipu, hengitysvaikeudet, lihassärky, vatsaoireet, päänsärky)
  • Jos oppilas sairastuu koulupäivän aikana, hänet ohjataan erilliseen tilaan odottamaan, että vanhemmat tulevat hakemaan hänet pois koulusta.
  • Oppilaat, jotka kuuluvat riskirymään tai joilla on riskiryhmiin kuuluva perheenjäsen, jäävät lääkärintodistuksella kotiin. Perheiden tulee ensisijaisesti olla yhteydessä lasta hoitavaan lääkäriin tai kouluterveydenhoitajaan saadakseen todistuksen kuulumisesta riskiryhmään. Huoltajan tulee olla yhteydessä kouluun opetusjärjestelyistä sopimiseksi.
  • Huoltaja voi hakea koulun rehtorilta vapaata viimeisiksi kouluviikoiksi. Luokan- ja aineenopettajat antavat oppimistehtävät, mutta etäopetusta ei järjestetä.
  • Ohessa THL:n lista riskiryhmistä:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19/vakavan-koronavirustaudin-riskiryhmat

 

Välitunnit

  • Suuria kokoontumisia vältetään
  • Koulupäivän päätyttyä oppilaiden tulee poistua koulun alueelta.

 

Koulukuljetukset

Koulukuljetukset järjestetään aikataulun mukaisesti. Muutoksista tiedotetaan wilman kautta viikon 20 alussa. MInisteriöt ja THL eivät ole antaneet koulukuljetuksiin erillisiä ohjeita. On hyvä, että keskustelette kotona turvallisesta sosiaalisesta kanssakäymisestä ja hygieniasta koulukuljetuksen aikana.

Huoltajien tulee ilmoittaa sivistyskansliaan wilman kautta, mikäli oppilas ei osallistu koulukuljetukseen (Charlotte Hellman/ Katja Roni).

Koulukuljetukseen liittyviin kysymyksiin vastaavat koulusihteerit Charlotte Hellman, puh.

019 289 2141 tai Katja Roni, puh. 019 289 2143  alkaen 11.5 2020.

 

Aamu- ja iltapäivätoiminta

Aamu- ja iltapäivätoiminta käynnistävät toimintansa ja myös niissä noudatetaan kansallisia ohjeita tartuntojen välttämiseksi. Lähikontaktien ja hygieniakäytäntöjen noudattaminen on tärkeää myös aamu- ja iltapäivätoiminnassa.

 

Hygienia

Käsihygienia

Kädet pestään sekä tultaessa kouluun että koulusta lähtiessä. Tämän lisäksi kädet pestään ennen ruokailua, tultaessa välitunneilta, niistämisen ja yskimisen jälkeen sekä silloin, kun kädet ovat likaiset. Koulussa käytetään kertakäyttöisiä käsipyyhkeitä.

Jos käsien peseminen ei ole mahdollista, käytetään käsidesiä, jonka käyttöä aikuiset valvovat.

Niistettäessä ja yskittäessä käytetään kertakäyttöisiä nenäliinoja, jotka heitetään niistämisen jälkeen pois. Yskittäessä yskitään joko nenäliinaan tai käsivarteen. Yskimisen jälkeen kädet pestään.

Kasvomaskien käyttöä ei suositella.

On hyvä keskustella kotona hygieniasta lasten ja nuorten kanssa.

 

Ystävällisin terveisin

Tina Nordman, sivistystoimenjohtaja

Minna Lumme, opetuspäällikkö