Koko koulun yhteinen pajapäivä 5.12.

Työpajat 5.12.2017

Tässä voit tutustua eri työpajoihin. Ilmoittautumisohjeet löydät sivun alalaidasta. Pajan nimen jälkeen on mainittu tunnus, joka helpottaa oikean pajan löytämistä, kun olet ilmoittautumassa.

 

 

  • Valitse yksi aihe koko päiväksi (neljä oppituntia)

 

 

Öljyvärimaalaus (P21)

Tervetuloa öljyvärimaalauspajaan!
Rennoissa Suomi-tunnelmissa pääset tutustumaan öljyvärimaalauksen saloihin. Näet myös kuuluisimpien suomalaisten maalareiden töitä musiikin soidessa.Aihe on vapaasti valittavissa.: Voit tuoda mukanasi oman kuvan tai mallin. Paikalla on myös valmis asetelma ja lisäksi joitakin kuvia.

 

Linnusto ja pöntöt (P22)

Tutustumme Suomen uhanalaiseen linnustoon ja teemme pönttöjä. Teemme retken ja käymme kiinnittämässä pöntöt metsään.

 

Maanpuolustuspaja (P23)

Pajassa tutustutaan Suomen maanpuolustukseen ja sen eri alalajeihin. Paja alkaa lyhyellä orientoitumisdokumentilla liittyen maanpuolustukseemme.Aamupäivän aikana siirrymme (marssimme) muonituspaikallle ja nautimme kenttälounaan. Leiriolosuhteissa rakennamme paarit ja kokeilemme täyspakkausrinkan painoa. Mahdollisuuksien mukaan, puhekielen sijasta käytämme inttislangia. Paja päättyy leirin purkuun ja marssimme takaisin koululle hyvissä ajoin ennen Suomi100-juhlan alkua. Tervetuloa!

 

Turkkia turisteille (P24)

Pajassa opiskellaan matkailijalle keskeisiä ilmaisuja ja matkailijasanastoa, mm. hotellissa, ravintolassa, ostoksilla ollessa sekä turistin kommunikoidessa paikallisten ihmisten kanssa, mm. tervehdykset jne.

 

Orjapaja (P25)

Oppilaat palvelevat kuningatar Elinaa ja ruhtinatar Saaraa kaikissa heidän toiveissaan. Tähän pajaan sijoitetaan myös ne oppilaat, jotka eivät ole ilmoittautuneet mihinkään muuhun pajaan.

 

  1. Valitse kaksi eri aihetta, yksi aamupäiväksi (9-11) ja toinen iltapäiväksi (11-13).

 

Luonnonmateriaaleista koristeita (P01, P02)

Valmistamme luonnonmateriaaleista kransseja ja koristeita Itsenäisyyspäivän juhlaan. Opit kranssin teon perusteet ja luonnonmateriaalien käyttöä koristeissa.

 

Baka på svenska (P03, P04)

Vi bakar på svenska t.ex julstjärnor med renfyllning,lussekatter och småbröd.Vi övar oss  att använda svenska i vardagssituationer i köket. Var modig och kom med och träna på  din svenska!

 

Vanhanajan ruokia ja ammatteja (P05, P06)

Kahvilassa teemme ruokaa, kuuntelemme musiikkia, mietimme minne katosivat luunkaivertajat. Lopuksi syömme kakkua.

 

”Dancing through the Time”, eri vuosikymmenten tanssit (P07, P08)

Tule tunnelmoimaan ja tanssimaan eri vuosikymmenten tanssien tahtiin:

1920s Charleston, 1950s Rock`n Roll, 1970s Seventies, 1980s Disco aina 2010s Gangnam Styleen. Tanssimme myös aikakausiensa ”Supertansseja” kuten esim. Letkajenkkaa, Tiputanssia ja The Ketchup Song-muuveja.

 

Robotiikka (P09, P10)

Oppilaat opettelevat ohjelmoimaan robottien toimintaa, oppivat ohjelmoinnin alkeet ja algoritmista ajattelua.

 

Finglishistä rallienglantiin (P11, P12)

Tässä pajassa on kaksi vaihtoehtoa, valitse näistä toinen:

  1. Amerikkaan muutti 1900-luvun alussa suomalaisia, jotka eivät olleet englantia kuulleetkaan. Hiljalleen heidän puheeseensa alkoi ujuttautua uusia sanoja ”ämerikäänistä” ja näin kehittyi finglish. ”Kun oli plentisti mania, mentiin paakarinsoppaan ostaan keeki pörtteipaarttiin!” Tule ihmettelemään tätä ilmiötä ja kirjoittamaan oma versiosi.
  2. Suomalaiset rallikuskit ovat antaneet maailmalle paljon; menestystä on tullut ja siinä sivussa kaikkien iloksi kuolemattomia esimerkkejä rallienglannista. Tule tekemään oma videohaastattelusi.

 

Koiran hoito ja kasvatus (P13, P14)

Oletko kiinnostunut koirista? Tule keskustelemaan koiran hankintaan ja hoitoon liittyvistä kysymyksistä. Samalla tutustut Jajjaan (bullmastiffi, 4 kk) ja Jajjan äitiin!

 

Perinneleikit (P15, P16)

Tule leikkimään vanhoja, perinteisiä leikkejä!

 

Arabian kieltä ja kulttuuria (vain aamupäivä, P17)

Arabiankielen kirjaimet ja numerot: Kirjoitetaan oma nimi.
Tervehdykset arabiaksi
Totta vai tarua: kysymyksiä ja vastauksia
Arabialaista viihdettä laulaen
Arabialainen makupala

 

Venäjän alkeita (vain iltapäivä, P18)

Tule tutustumaan venäjän kieleen!

 

Kiitollisuuspaja (vain aamupäivä, P19)

Mistä olet kiitollinen 100-vuotiaassa Suomessa ja elämässäsi?
Tehdään kiitollisuuspuu ja kirjoitetaan kiitollisuudesta kirjoitelma tai puhe.

 

Jännittääkö? Niin meitäkin. (vain iltapäivä, P20)

Keinoja esiintymisjännityksen hallitsemiseen.

 

Ilmoittautumisohjeet

 

Työpajoihin ilmoittaudutaan wilmassa 6. – 17.11. Jos et muista tunnuksiasi tai et muuten pääse wilmaan, kerro luokanvalvojallesi. HUOM! Wilman Appi ei toimi tässä tapauksessa vaan sinun on kirjauduttava Wilmaan nettiselaimen kautta. 

 

Löydät etusivulta kohdan Kurssitarjotin, avaa se klikkaamalla Pajapäivä. Klikkaa työpajan tunnusta (P01 – P25), jolloin näet pajan nimen ja voit ilmoittautua haluamaasi pajaan klikkaamalla valitse. Jos et halua ilmoittautua, valitse sulje.

 

Muista, että voit ilmoittautua joko yhdelle neljän oppitunnin pituiselle kurssille tai kahdelle kahden oppitunnin pituiselle kurssille. Huomaa, että osa kahden tunnin pajoista järjestetään vain aamupäivällä tai iltapäivällä.

 

Jos mielesi muuttuu, voit peruuttaa ilmoittautumisesi ja vaihtaa toiseen pajaan.