Jatko-opinnoista

JATKO-OPINTOASIAT:

TOISEN ASTEEN OPISKELUPAIKAN VASTAANOTTAMINEN, JATKUVA HAKU JA KESÄOHJAUS

 

Yhteisvalinnan tulokset ja opiskelupaikan vastaanottaminen

Tiedot opiskelupaikkoihin valituista julkaistaan torstaina 17.6. eli tuolloin oppilaitokset saavat lähettää sähköpostitse tiedon opiskelupaikoista ja postittaa hyväksymiskirjeet valituille opiskelijoille. Lisäksi valittujen nimet julkaistaan oppilaitoksen omilla www-sivuilla, mikäli oppilas on yhteishakulomakkeessaan antanut siihen luvan. Opot näkevät valintojen tulokset Opintopolusta vasta pe 18.6.

Kun saat tiedon (hyväksymiskirje / -sähköposti) saamastasi opiskelupaikasta, muista ottaa paikka vastaan kyseisen oppilaitoksen ohjeiden mukaisesti 1.7.2021 mennessä!

Jos olet jäänyt ilman opiskelupaikkaa, saat Opetushallituksesta tiedon postitse pistemääristäsi sekä sijoittumisesi varasijoille hakemiisi koulutuksiin. Varasijat ovat voimassa syyskuuhun saakka. Opo on yhteydessä kaikkiin ilman opiskelupaikkaa jääneisiin 18.6. Voit myös itse olla yhteydessä opoon heti tulokset saatuasi, mikäli et ole tyytyväinen saamaasi opiskelupaikkaan. Mietitään yhdessä eri vaihtoehtoja.

Vaihtoehtoja siihen, jos jää ilman opiskelupaikkaa yhteisvalinnassa: 

Haku VALMA-koulutukseen (ammatillisiin opintoihin valmentava koulutus) ja perusopetuksen lisäluokalle (kymppiluokka)

Haet vapaille paikoille lisähaun kautta. Oppilaitokset voivat järjestää lisähaun kymppiluokille tai ammatilliseen koulutuksen VALMA-koulutukseen kesäkuun puolesta välistä pitkälle syksyyn. Paikat voivat myös täyttyä ennen kuin ilmoitettu hakuaika on mennyt umpeen. Karjaan yhteiskoulun kymppiluokalle haetaan ottamalla yhteyttä rehtori Katri Vepsään. VALMA-koulutuksen hakulomake on ammatillisten oppilaitosten nettisivuilla.

Jatkuva haku ammatilliseen ja lukiokoulutukseen

Kesän aikana nuori voi hakea opiskelupaikkaa myös jatkuvassa haussa. Tietoa avoinna olevista opiskelupaikoista saat suoraan sinua kiinnostavista oppilaitoksista sekä Opintopolusta. Opintopolkuun ei tule kuitenkaan kaikki vapaaksi jääneet paikat, joten paikkoja kannattaa kysellä myös suoraan oppilaitoksista (sekä ammattikoulut että lukiot). Voit hakea paikkaa jatkuvan haun kautta, vaikka olisit saanut opiskelupaikan jo yhteishaussa. Huomaa, että tietoa avoimista paikoista tulee Opintopolkuun / oppilaitoksiin päivittäin! Ole siis aktiivinen ja omatoiminen.

Kansanopistovuosi oppivelvollisille 

Koulutus on oppivelvollisille suunnattua koulutusta. Tavoitteena on tarjota opiskelijalle yksilöllisen suunnitelman mukaista opetusta ja ohjausta kohti oman alan löytämistä ja menestystä toisen asteen opinnoissa. Mahdollisuus painottaa kansanopiston tarjonnan mukaan taito- ja taideaineita: taidetta ja muotoilua sekä tanssia ja teatteria. Koulutukseen haetaan jatkuvan haun kautta ja hakulomake löytyy oppilaitoksen nettisvuilta.

Opon kesäohjaus

Olen tavattavissa puhelimitse, sähköpostilla sekä sopimuksen mukaan henkilökohtaisesti torstaina 17.6. ja perjantaina 18.6. Wilman kautta / sähköpostitse minut tavoittaa 23.6. asti. Tämän jälkeen hakemiseen sekä opiskelupaikkoihin liittyvissä kysymyksissä kannattaa olla yhteydessä suoraan haluamaasi oppilaitokseen tai Raaseporin etsivä nuoristotyöntekijöihin. Elokuun ajan voit vielä olla yhteydessä Karjaan yhteiskoulun opoon, joka ohjaa ja auttaa sinua tarvittaessa opiskelupaikkaan liittyvissä asioissa.

Tarvittavia yhteystietoja:

Raaseporin kaupungin etsivä nuorisotyöntekijät:

Lotta Larinen 040 744 1964 ja Carola Ekholm 040 843 4807

Luksia: 

Opiskelijapalveluiden neuvontanumero: 044 369 6675

Opinto-ohjauksen koordinaattori Teija Holappa p. 044 335 6066 tai teija.holappa@luksia.fi

Salon seudun ammattiopisto:

Hakupalveluiden neuvontanumero: 044 7704 300 ja sähköposti: hakupalvelu@sskky.fi 

Kanneljärven opisto: 019 357811 (kansanopistovuosi oppivelvollisille)

Västra Nylands folkhögskola:  019 222 600 / info@vnf.fi (kansanopistovuosi oppivelvollisille)

Opintopolun hakuneuvonta: p. 029 533 1010 ja sähköposti: neuvonta@opintopolku.fi

 

Aurinkoista kesälomaa, onnea jatko-opintoihin ja kaikkea hyvää teidän jokaisen elämään!

Virpi -opo

p. 044-744 6677

virpi.tapola@raasepori.fi / Wilma