A-kori

A1 Kuvataide

Uutta luovaa ja perinteistä, monin tavoin itse suunnitellen ja eri tekniikoita kokeillen. Valinnainen kuvataide laajana kurssina kehittää omaa kuvailmaisua ja syventää yleistä kuvanlukutaitoa.

Kuvataiteen laajalla kurssilla kokeillaan monipuolisesti kuvataiteen eri tekniikoita ja samalla heittäydytään kokonaisvaltaisesti eri aistien vietäväksi! Kuviksessa hyödynnetään myös taidekuvia työskentelyn lähtökohtana muokaten niitä omiin tarkoituksiin. Yhdeksännen luokan keväällä järjestetään oma näyttely.

Kuvataiteen monipuolisuus luo pohjan mahdollisia visuaalisen, kulttuuri- ja muotoilualan jatko-opintoja varten.

A2 Musiikki

2 vuotta musiikkia 2 tuntia viikossa! Saat harjoitella valintasi mukaan joko soittamista laulamista tai molempia. Kehityt ja opit paljon musiikista, jännittämisestä, epäonnistumisesta ja onnistumisesta kahden vuoden aikana. Pääset esiintymään koulun juhliin ja ehkä muuallekin. Opit huomaamaan, että yhdessä bändikavereiden kanssa pystyt paljon suurempiin juttuihin, mitä ikinä olisit itsestäsi uskonut!

A3 Kotitalous

Valinnaisessa kotitaloudessa syvennetään ja laajennetaan 7. luokalla saatuja tietoja ja taitoja. Opiskelussa keskitytään tietojen käytäntöön soveltamiseen, suunnitteluun ja kriittiseen arviointiin.

A4 Liikunta

Tavoite: Liikuntataitojen kehittäminen ja syventäminen, fyysisen kunnon ylläpitäminen ja kehittäminen, mahdollisuus liikkumiseen motivoituneessa ryhmässä sekä Ilo ja virkistys

Sisältö

Palloilu – sisä- ja ulkopalloilulajeja vuodenajan mukaan koululla sekä lähialueen liikuntapaikoilla. Esim. jalkapallo, koripallo, salibandy, lentopallo, pesäpallo, jääpelit

Kuntoilu – Sisältönä aerobic eri muodoissaan sekä helppoja kuntotansseja. Lisäksi lihaskuntoharjoittelua oman kehon painolla ja eri välineillä sekä lenkkeilyä + kuntosaliharjoittelua.

Luontoliikunta – Kestävyyskunnon kehitys ulkona reippaillen. Kävely ja juoksulenkkeily ryhmässä. Energiaa luonnosta.

Kehonhuolto – Kurssilla perehdytään kehonhuoltoon erilaisin tavoin. Sisältönä esim. venyttely, jooga, pilates ja rentousharjoitukset. Mahdollisuuksien mukaan harjoittelu tapahtuu myös ulkona.

A5 Käsityö tekstiili

Kurssilla laajennetaan ja syvennetään 7. luokalla opittuja tietoja ja taitoja. Oppilaat suunnittelevat ja toteuttavat  töitä hyödyntäen tekstiilityön. Tervetuloa tulevaisuuden muotoilija!

A6 Käsityö tekninen

Kurssilla laajennetaan ja syvennetään 7. luokalla opittuja tietoja ja taitoja. Oppilaat suunnittelevat ja toteuttavat töitä hyödyntäen teknisen työn tekniikoita. Tervetuloa tulevaisuuden muotoilija!