Oppilashuolto

Oppilashuollon tavoitteena on edistää oppilaan psyykkistä ja fyysistä terveyttä sekä sosiaalista hyvinvointia.  Sitä toteutetaan sekä koko koulua tukevana monialaisena, yhteisöllisenä oppilashuoltona että yksilökohtaisena oppilaiden ja heidän huoltajiensa, opetus-, sosiaali- ja terveystoimen kanssa.

Kouluterveydenhoitaja Minna Uusitalo, 040 711 4851

Kouluterveydenhuoltoon kuuluvat vuosittaiset terveystarkastukset, joista yläkoulussa 8. luokan terveystarkastukset ovat laajoja. Tarkastuksissa arvioidaan monipuolisesti oppilaan fyysistä ja psykososiaalista terveydentilaa suhteessa ikään ja kehitysvaiheeseen ja pyritään löytämään mahdolliset sairaudet sekä terveyttä ja hyvinvointia uhkaavat tekijät. Terveystarkastukseen sisältyy aina yksilöllinen terveysneuvonta.

Laajassa terveystarkastuksessa kouluterveydenhoitaja ja -lääkäri arvioivat yhdessä oppilaan terveyden ja hyvinvoinnin lisäksi aina myös koko perheen hyvinvointia ja vanhemmat kutsutaan mukaan.

Terveystarkastusten lisäksi kouluterveydenhuollossa tavataan asiakkaita yksilöllisen tarpeen mukaisesti. Kouluterveydenhuollon tärkeä työmuoto ovat avoimet vastaanotot, joille oppilaat voivat tulla aikaa varaamatta keskustelemaan oireistaan ja mieltään vaivaavista asioista. Karjaan Yhteiskoululla terveydenhoitaja on tavattavissa ilman ajanvarausta arkisin klo 11-12. Terveydenhoitajalle voi myös varata ajan puhelimitse (040 – 711 4851 / 019 289 3425), sähköpostilla (minna.uusitalo@raasepori.fi), Wilman tai WhatsAppin kautta.

Kouluterveydenhuolto on osa koulujen moniammatillista oppilashuoltoa. Se tekee kiinteää yhteistyötä opettajien, koulukuraattorien ja koulupsykologien kanssa sekä yhteisön hyvinvoinnin edistämisen, ennaltaehkäisyn, terveystarkastusten että yksilöllisen tuen järjestämisen osa alueilla. Tietojen siirto tapahtuu salassapitosäännöksiä noudattaen.

(teksti muokattu THL:n kouluterveydenhuollon kuvauksesta)

Koulukuraattori Sari Soininen,  044-7446657

Koulukuraattori auttaa oppilaita, joilla on vaikeuksia koulunkäynnissä, ihmissuhteissaan tai omaan kasvuunsa ja kehitykseensä liittyviä ongelmia. Kuraattori tekee koulussa yksilöllisen oppilas- ja opiskeluhuollon lisäksi lain edellyttämää yhteisöllistä ja ennaltaehkäisevää työtä.

Kuraattori on pääsääntöisesti keskiviikkoisin ja perjantaisin tavoitettavissa. Muina aikoina voi laittaa viestiä wilmaan tai puhelimeen.

Koulupsykologi Sari Sevon, 044-7446798

Laaja-alainen erityisopettaja Susanne Grönqvist, 040-8209059