A-kori

Kaikki A-korin kurssit kestävät 2 vuotta.

A1 Kuvataide

Uutta luovaa ja perinteistä, monin tavoin itse suunnitellen  ja eri tekniikoita kokeillen. Valinnainen kuvataide laajana kurssina kehittää koko kuvailmaisua ja syventää yleistä kuvanlukutaitoa.

Sisällöt : Kuvataiteen laajalla kurssilla tutustutaan ja kokeillaan monipuolisesti kuvataiteen eri tekniikoita ja samalla heittäydytään kokonaisvaltaisesti eri aistien vietäväksi! Kurssilla matkustellaan  kuvataiteen ’aikakoneella’, ristiin rastiin maapalloa ja tutustutaan eri kulttuurien kuvamaailmoihin.  Hyödynnetään taidekuvia työskentelyn lähtökohtana muokaten niitä omiin tarkoituksiin. Yhdeksännen luokan keväällä järjestetään oma näyttely.

Tavoitteet: Kehittää kuvailmaisua ja syventää yleistä kuvanlukutaitoa. Maailmankansalaiseksi kasvaminen mielikuvitusmatkailun kautta. Maailmankuvan ja suvaitsevaisuuden laajentaminen. Kuvataiteen monipuolisuus luo pohjan mahdollisia visuaalisen, kulttuuri- ja muotoilualan jatko-opintoja varten. Opitaan tuottamaan ja toteuttamaan yhdessä näyttely.

A2 Musiikki- Lauluyhtye

Haluaisitko oppia laulamaan paremmin? Tuntuuko, että ilma ei riitä ja ääni on heikko? Vai oletko taitava laulaja, mutta haluaisit löytää lisää pop-soundia ääneesi? Lauluyhtyekurssilla perehdytään ihmisäänen saloihin sekä leikkien äänen mahdollisuuksilla että opiskelemalla laulutekniikkaa. Laulamme sekä mikrofonien kanssa että akustisesti yhdessä valittua musiikkia. Kurssilla kehityt laulajana ja saat itsevarmuutta esiintymiseen.

A3 Kotitalous

Valinnaisessa kotitaloudessa syvennetään ja laajennetaan 7. luokalla saatuja tietoja ja taitoja. Opiskelussa keskitytään tietojen käytäntöön soveltamiseen, suunnitteluun ja kriittiseen arviointiin.

A4 Liikunta

Tavoite: Liikuntataitojen kehittäminen ja syventäminen, fyysisen kunnon ylläpitäminen ja kehittäminen, mahdollisuus liikkumiseen motivoituneessa ryhmässä sekä Ilo ja virkistys

Sisältö

Palloilu – sisä- ja ulkopalloilulajeja vuodenajan mukaan koululla sekä lähialueen liikuntapaikoilla. Esim. jalkapallo, koripallo, salibandy, lentopallo, pesäpallo, jääpelit

Kuntoilu – Sisältönä aerobic eri muodoissaan sekä helppoja kuntotansseja. Lisäksi lihaskuntoharjoittelua oman kehon painolla ja eri välineillä sekä lenkkeilyä + kuntosaliharjoittelua.

Luontoliikunta – Kestävyyskunnon kehitys ulkona reippaillen. Kävely ja juoksulenkkeily ryhmässä. Energiaa luonnosta.

Kehonhuolto – Kurssilla perehdytään kehonhuoltoon erilaisin tavoin. Sisältönä esim. venyttely, jooga, pilates ja rentousharjoitukset. Mahdollisuuksien mukaan harjoittelu tapahtuu myös ulkona.

A5 KÄSITYÖ

Valinnaisessa käsityössä on sekä teknisen työn, että tekstiilityön oppisisisältöjä. Kurssilla laajennetaan ja syvennetään 7. luokalla opittuja tietoja ja taitoja. Oppilaat suunnittelevat ja toteuttavat  töitä hyödyntäen tekstiilityön ja teknisen työn tekniikoita. Tervetuloa tulevaisuuden muotoilija!