A-kori

Kaikki A-korin kurssit kestävät 2 vuotta.

A1 KUVATAIDE

Uutta luovaa ja perinteistä, monin tavoin itse suunnitellen  ja eri tekniikoita kokeillen. Valinnainen kuvataide laajana kurssina kehittää omaa kuvailmaisua ja syventää yleistä kuvanlukutaitoa. Kahdeksi vuodeksi valittavalla kurssilla kokeillaan monipuolisesti kuvataiteen eri tekniikoita ja samalla heittäydytään kokonaisvaltaisesti eri aistien vietäväksi! Kuviksessa hyödynnetään myös taidekuvia työskentelyn lähtökohtana muokaten niitä omiin tarkoituksiin. Yhdeksännen luokan keväällä järjestetään näyttely.

Kuvataiteen monipuolisuus luo pohjan mahdollisia visuaalisen, kulttuuri- ja muotoilualan jatko-opintoja varten.

A2 BÄNDIPAJA II

Kaksi vuotta bändisoittoa joka viikko! Opit valtavasti uutta musiikista ja kehityt taitavaksi soittajaksi ja/tai laulajaksi. Tämä on kurssi sinulle, joka olet harmitellut sitä, kun seiskalla oli musatunteja vain kerran viikossa. Bändipajassa saat musisoida motivoituneiden kavereiden kanssa!

A3 KOTITALOUS

Valinnaisessa kotitaloudessa syvennetään ja laajennetaan 7. luokalla saatuja tietoja ja taitoja. Opiskelussa keskitytään tietojen käytäntöön soveltamiseen, suunnitteluun ja kriittiseen arviointiin.

A4 LIIKUNTA

Tavoite: Liikuntataitojen kehittäminen ja syventäminen, fyysisen kunnon ylläpitäminen ja kehittäminen, mahdollisuus liikkumiseen motivoituneessa ryhmässä sekä Ilo ja virkistys

Sisältö

Palloilu – sisä- ja ulkopalloilulajeja vuodenajan mukaan koululla sekä lähialueen liikuntapaikoilla. Esim. jalkapallo, koripallo, salibandy, lentopallo, pesäpallo, jääpelit

Kuntoilu – Sisältönä aerobic eri muodoissaan sekä helppoja kuntotansseja. Lisäksi lihaskuntoharjoittelua oman kehon painolla ja eri välineillä sekä lenkkeilyä + kuntosaliharjoittelua.

Luontoliikunta – Kestävyyskunnon kehitys ulkona reippaillen. Kävely ja juoksulenkkeily ryhmässä. Energiaa luonnosta.

Kehonhuolto – Kurssilla perehdytään kehonhuoltoon erilaisin tavoin. Sisältönä esim. venyttely, jooga, pilates ja rentousharjoitukset. Mahdollisuuksien mukaan harjoittelu tapahtuu myös ulkona.

A5 KÄSITYÖ

Valinnaisessa käsityössä on sekä teknisen työn, että tekstiilityön oppisisisältöjä. Kurssilla laajennetaan ja syvennetään 7. luokalla opittuja tietoja ja taitoja. Oppilaat suunnittelevat ja toteuttavat  töitä hyödyntäen tekstiilityön ja teknisen työn tekniikoita. Tervetuloa tulevaisuuden muotoilija!